SmåSmurfar och Gammel Gubbar ;)

Idag var gulls och Barny i ridhuset för första gången ;) Och de gick super!  Jag red bernard "på riktigt" för första gången...alltså mer än skrittade på honom :) gick helt okej, finns nog mycket i den ponnyn om man stärker honom mer. Var lite rädd för lastningen efteråt då han har krånglat lite och inte har gått på direkt på andra ställen MEN han var ssssåååå duktig och gcik på på en gång :D duktig ponny!! :D

Därefter hämtade vi *the gubbs*. idag rede jag lite bara för att få honom tröt.. Säger bara lycka till med de, men lekte lite galopphäst och recade runt i ridhuset sedan hoppade ja studs,  fem hopp efter varandra hihi var så roligt :)... dock blev de lite dressyr oxå så klart övade på galopp uppridningar till halt gick okej. satt inte tillbaka så mycket så de vart ca två skrittsteg ibland men de fick vara så skulle ja bråkat hade han bara blivit hög i nacken å de vill ja inte så de ä bara att välja ;)

efter de tränade ja lite på enkla byten gick oxå okej så travade av och skrittade honom länge å flytade honom med benen istället för med tyglarna hihi gick sådär ;)

Imorrn ska vi till julia o Emilia så blir att stiga upp lite tidigare o rida :) härligt värre :)

S:L

lan... sova... rida... glass

Lan...ja nu har jag varit på Granheds-lanet en natt...var ganska kul :) Spelade liiite data, prata, titta på film, åt.
Kom hem kl 9 släppte ut hästarna och gav dem mat å bytte vatten i hagen... gick in å "sov" tittade lite på datorn och läste bok. 

Red gjorde jag på gärdet och de gick fint.. han var pigg o glad, stack med mig några gånger men samlade sig efteråt.
 Tränade lite på galoppfattnigar och avbrott. Gick okej inte super och inte dåligt...

....känns som jag anväder den förklaringen ganska mycket men de ä så de är, en del går bra, en del inte och då kan man inte säga att de gick dåligt elr super då går de okej :)

Sedan åkte pappa å jag in å köpte glass och "damsugare" ni vet en sådan där chokladmojs med grön marsipan och choklad dopp på sidorna.. :) så nu har jag moffat MYCKET å ä så glad och nöjd så :=

sedan så troligtviså på onsdag så kommer ja å malin åka till Julia och Emilia åström å sova över :) kulkul :)

Från Björkvikfrån LaxåWittwångFrån när vi bor i Herrgölet <3
S:L


Hårig :)

Idag hadde jag svårt att bestäma mig för vad jag skulle göra... rida med sadel elr barbacka... Fördelen med sadel man blir inte hårig...men de är inte lika skönt som att rida barbacka ... slutade med att ja Tog en fin liten skritt-barbackatur, lång, låg och pigg :) tränade på att flytta honom åt sidorna genom att trycka med låret, gick ganska bra faktist.  

Men Sedan när jag hoppade av så var inte byxorna inte svarta längre... de var vita... väldigt vita kommer ta lång tid att få bort alla hårstrån därifrån... med de var värt de.. ;)

S:L

Skidor

Skidor... Alltid lika kul att titta på :) spelar igentligen inte någon roll vad för skidor igentligen kan vara skidskytte, alpint, längd... japp ja tittar på de mesta eller rättare sagt flöjer de ganska slaviskt ;) Grattis nu oxå till Byggmark som just tog silver i slalom :) hejjahejja! :D

Jag ska dock nu ut och rida i de fina underbara vädret, å göra iodning stallet.
Idol på Herrgölet <3Blommor =)Vackert <3
S:L

Träning

Idag var det träning igen.. sista träningen innan tävlingen då stina ska åka till kanarieöarna å ska ligga i solen o steka :) häligt för henne skulle ja oxå vilja göra...

menmen fast här i kalla fina sverige ska ja nu förbereda mig för tävling :) träningen gick okej. Vi red igenom pogramen och arbetade på volter. Underlaget idag var inte bra... hade frusit lite och det var ojämt, inge bra alls men de är ett ridhus så ja ska inte gnälla.

Ridningen som skrivet gick okej men problemet idag var jag... reste mig i avsaktningarna och vart hård i handen. Han gick endo bra men ja kände mig rutten i sadeln, måste hitta ett sätt att bli rakare i ryggen, får sätta ett spö bakom ryggen och framför i armväcken.

pogramridningen gick bra men det vart lite missförstånd och de var mitt fel alltihoppa red inte ordentligt som sagt ökligt dålig i sadeln, de ä tur man har en så underbar ponny som går så bra även fast matte inte kan sitta :)


Idag var ja inte mjuk och spänstig måste bli mer som en katt tror ja... de ä alltid avslappnade och spänstiga som få..:)
Kissekatt
'Idol och Marris <3 sommar -09DM Nyköping
S:L


mocka

idag vart de att mocka och fixa iordning dem lite, pyssla. :)Idol <3Rent och fint :DHehe :D Berrabus

S:L

Bonde-träning

kl 5 idag red jag för Bonde :)

Vi började lite på en volt som sedan flöt ut på fyrkantspåret, då tränade vi lite på rakheten. Sedan gick vi in på en volt igen och red i låg form med övergånger.

Red som F%N! och han F#N vad bra han gick! Ville inte riktigt i början gå så lågt men sedan släppte det och traven blev helt underbar blev mera stuns i stegen lix har känt den förut men nu var den lite mer metodisk och Carolin sa att det finns stora kvaliter i den lilla ponnyn :D och det kändes verkligen som om vi fick ett nytt mål... få fram den traven!!
Galoppen flöt fint, problemet var bara att fatta galopp i den låga formen men när ja kom på hur, så gick de med :)

Dock så hehe började jag blöda på ena fingret under framridningen, brukar bli så när ja gnider handen imot sadeln eller kommer imot karborrbandet på schabraket. Så när Carolin skulle visa hur hon ville att formen skulle vara och visa hur min händer skulle arbeta så såg hon allt blod som ja hadde grejat på fårskinnet och stackars idol... pinsamt..

Aaa de kändes härligt :D Träningen i lördag Superträning...träningen igår helt okej och så träningen idag som kändes så underbar :) Vi är på fram mach! längtar verkligen till tävlingen nästa vecka :D

Bus och Bock under ett ärevarv
Idol i svart vitt

S:L

träning

Ja träningen idag.. den gick okej.

Inte dålig på några vis men heller inte super som i lördags.

Vi red övningar på fyrkantsspåret. Först skänkelvikningar längs långsidan sedan galopp *Skänkelvikningar* och att man skulle ställa inått, en lite krånglig övning men gick okej efter ett tag den mjukar upp kroppen väldigt bra ialla fall.

Därefter övade vi på att rida rakt... inte så lätt som de låter för när hästen går rakt käns de som han är snee, men man hittar ganska snabbt kännslan när de är rakt.

sista övningarna var öppna och sluta och de satt bra, han blir lite trippig och hög i nacken men om jag tänker *ett steg i dag och ett steg i morgon* så flyter de på fint.

från Arboga (våras)

Imorrn äre träning för Carolin Bonde igen :) känns som de ska gå bättre nu än förra gången roligt i alla fall dock kommer de vara stressigt igen för  kl 17 är träningen och ja slutar sent 15:30 om ja inte kan flörta lite med läraren å gå tidigare.
Eskilstuna
S:L

Mot ridhuset

Nu ska ja bara äta å sedan galoppera ner till stallet :) Träning kl 19 för stina i mörtboll :)från Norrköping

S:L

vit snö...

Idag vart de en härlig alla <3-dag gick ner i stallet när ja kom hem och så stod min lilla flyffiga pojke och tittade storögt på mig med stor käleksfull blick... eller a inte på mig kanske utan på godispåsen ja hadde med mig som en litten hjärte present :) som tack fick ja ialla fall en blöt puss ;)

han fick dock vänta med gottigheterna tills jag mockat och gjort iordning boxen. Därefter när ja rycktade fick han små godisar titt som tätt.

Hehe de märks att våra hästar har varit me om endel... Idol, Gulls, och Jetson äter numera: lakris, vinigum, polkagrisar, surisar, mm. *Barny* som vi inte har haft så länge tycker vi ä konstiga och tror nog att vi försöker förgifta honom hihi han ä så nöjd med morötter han :)

Red gjorde ja idag oxå. Barbacka... villket ja insåg efter kanske inte ä de bästa nu när han fäller, men de ä sååå mysigt att man bara inte kan låta bli. red volten på gärdet och fokuserade mycket på min högerhand som ofta inte är riktigt sluten och gärna glappar som yttertygel.

försöker ha samma bestämda ställning hela tiden och inte rida någe halvdant. Sedan var ha lite pigg så han ville gärna trava när jag tog tygeln, men allt som allt tyckte jag de kändes okej :)


Pappa snäll som han ä hadde köpt hjärtebakelser<3
Alla Hjärtan bakelser :)

Bländad av solen som ä på nedgång :)
Solnedgång!!! vacker!

Berra o Gulls <3

*Barny* och Gulls<3<3

En liten jetson<3
Jetson<3

Idol
Idol<3

Ridgärdet
Ridgärdet!

Idol<3
Idol<3

Huset! litet och mysigt :)
Vårat lilla hus från vägen <3


Pöss på Alla hjärtan ;)

S:L


Vackert väder! :)

Ida vart de en härlig tur på gärdet i det fina vädret! :) dock inte en så lång ritt ca 40 minuter... höll på att frysa händerna av mig då jag inte hittat mina vinterhandskar.

Red på en volt, lite avbrott och igångsättningar.

Jag fick dock stanna var 20 sekund och värma mig under idols man flera gånger innan blodet blivit varmt så de kunde värma händerna, jobbigt värre ska aldrig rida utan handskar igen...

Under ridningen fockuserade ja på sitsen, händerna och samlingen innan avbrottet.

 De gick okej, galopp fattningarna var stadiga och runda.

De problematiska var lite i högeravbrott till skritt, han var stadig men när ja skulle gå över till skritt så vart de lite trav innan skritten och ja fick inte riktigt till det. 

Så jag bytte till vänster och där flöt de på bra... fattade inte riktigt varför men ja kom på mig själv att jag är mycket bättre på att fullföja hjälperna i vänster än i höger då jag glömmer att räta på mig i avbrotten och vara konsikvent i mina hjälper, jag reser mig och släpper efter när jag bara gjort halva hjälpen. 

När det gick upp för mig så bytte jag håll igen, fattade galopp från en bakdelsvänning och ökade galoppen, samlade galoppen, rätade på mig och bröt av till skritt. De satt verkliten bra då  så jag slutade och skrittade av :)


Snö!!

S:L


Läxa

hehe Stina har nu börjat ge oss *Läxa* hihi vi ska läsa ridsport.. Jan brinks *skola* (vet i sjuton va de hette). Så  nu läser ja Brinks artiklar i ridsport ;) och ja rekomederar att göra de för artiklarna är väldigt bra :)
tidningen ridsport

S:L

sliten människa...

ida ä ja helt slut... var på en 18års fest igår/i natt och firade Anton i min klass :D kul var de, tacos, musik, dricka o godis med ett härligt gäng ;)

de ä människan i mitten vi firade ;) Grattis ANTON!!!(vi ä utklädda :D gissa villka vi ä hehe)
Antons lilla partaj ;)

Anton 18 år
Anton 18år

sov över där oxå, så sov kanske 3,5 timmar o vaknade kl 7, gick upp röjde undan lite/städade, åt frukost, fick sms av mamma *ska vi till ridhuset?* svar *absolut*,  driker te för halsen ä helt förstörd, kramar alla hej då och grattar Antonio än en gång, åker hemåt halv 9, smsar stina *kan du träna oss 11?* svar *kl 10:15 har ja tid*, väl hemma springer å byter om, tar in hästen, lastar allt, lastar hästarna, åker, 10:00 framme vid mörtbol, lastar ut, *klär på* hästen och går in i ridhuset...


Ridningen idag gick bra, han var PIGG(!!!) då vi inte har ridit sedan i söndags så när ja hoppade upp var mamma tvungen att hålla i, annars hadde jag nog hamnat på marken igen. Innan ja kunde skritta blev de att trava några varv, och vilken trav!!! den var de power i! sedan slappnade han av och kunnde skritta på.

vi började träningen med att rida på en volt skritt trav,skritt trav därefter galopp trav, galopp trav och slutligen galopp skritt. Idol gick bra han blir som vanligt lite hög i fattningarna och avbrotten men när jag höll en stadig sluten yttertygel och bra position på ytterskänkeln så blev han jämt stadig.

Andra övningen var att trava från långsidan in i en skänkelvikning som man sedan ställde åt andra hållet och därefter slutligen gick över till en sluta:



                                                       I
                                                       I 
                                                    I
                                                 I
                                              )
                                            )
                                         )
                                       I
                                       I
                                         I
                                           I
                                              (
                                                (
                                                   ( 
                                                      I
                                                      I


En övning som finns i ridsport.. väldigt bra :)
de viktiga vi skulle öva på var tackten att vi hadde en stadig takt framåt. Och de gick helt ok han var som vanligt lite hög i nacken i början men han landade sedan i handen och takten satt riktigt bra.

Sluta ä nog en av mina favoritövningar även om de inte är våran starkaste rörelse... man känner så lätt när den är bra och inte.. brukar tänka att han ska vara lindad runt mitt ben :)

Sedan gjorde vi samma övning i galopp med enkla byten och vi fick försöka göra byten och lyckades en gång! hihi de gick bra helt igenom och jag satt bättre en förra gången så de enkla bytena flöt på mycket bra.

Därefter gj vi den bästa läggningen jag någonsin har gjort han var otrolig... stor-rund-längning, samlad innan avbrottet och formen i avbrottet till traven var heeeeelt otrolig.... stadig som bara den!! :D underbar känsla :D<3

Sist red vi 8m-volter och enkla byten gick ok i höger och mer än bra i vänster så efter de var de bara att trava av. Han var lugn och lång i stegen följsam, och mycket kontakt med munnen.

helt enkelt ett av de bättre passen jag haft och nu känns de att vi har utväcklats under vintern :D<3<3
Idol i Laxå<3<3

S:L


Hejhopp

sitter nu å tittar på skidskytte... gick inge bra för svenskarna eller a bra o bra de ä ju så sjukt duktiga som ä på den nivån.. världsnivå lix men ingen topp 10 plc ida inte :)

Snart bär de ut till stallet.. har inte så mycket att skriva om de nu.. går inte att rida så ska borsta och göra iordning honom som vanligt..

snö ;)
S:L

9/2-11

idag vart de skoldag :)

Ingen ridning :( GlasHalt!!! borstade dock bort nästa alla hårstrån från halsen så snart är han tävlingsredo på halsen i alla fall... behöver några nya rycktstenar för att ta hand om resten... rycktstenar.. de ä något ja verkligen rekomenderar finns inge bättre för att få bort hårsträna med :D



Idol
S:L

hemma idag igen...

hemma idag igen... men de känns lite bättre så imorrn blir de skolan :)
idol<3Gyttorp
S:L

:(

Hatar att inte vara 100%... har haft sååååå tråkigt!!! har legat i soffan framför tv:n och haft datorn i knät så jag har läst alla bloggar ja kunnat hitta minst 3 ggr,  googlat/ tittat på resultat på alla ryttare som anmält sig till tävlinarna, kommit till level 50 på Zuma (grodspel på fejan), ritat tre bilder och håller på med en till, tittat på tvserier, läst i kemiboken... ... ... ... .. .. .. .. . .................... . .. .. .. . .. .... .... känner mig dock lite bättre :)

S:L


Sjuk :(

Idag blir de en te och soff-da...
första gången jag har varit borta från skolan i hela 2:an av sjukdom...känns sådär... brukar gå även om ja känner mig lite kraslig men idag har ja sådär äkligt ont i halsen så de vart att plugga lite hemma.. tror jag ska göra lite kemi....

kram

Träning

Träningen förut gick bra som sagt vi är lite ringrostiga men de börjar arta sig.

vi red först på en volt gjorde igång och avsaktningar gick ok de är bara jag som måste räta på mig mera. De roliga var i galoppen så hade jag inte riktigt stängt fickan så alla morötter flög runt hehe.
efter de så red vi skänkelvikningar från ena långsidan till andra detta gick oxå ganska bra men de behövs lite mera träning och i slutorna och öppnorna gick de som vanligt..helt ok.
Däreter red vi galoppserpentiner och gjorde en volt i varje serpentin, så två rättvända och en i förvänd galopp.
detta gick inte så bra i början då han bytte lite men sedan så satt det fint, de ända var nu att han gapade ibland och de har han gjort de senaste gångerna jag ridit så får sätta en nedre käkrem på honom vilket käns lite så där då jag inte har haft en sådan sedan han var liten. sedan red vi lite ökad galopp och där syntes framsteg :) han har blivit rundare och sjuter på där bak mycket bättre :)

Arboga
S.L

6/2-11

tata Idag fyller Kusin 20 år så ett grattis till honom =)

Senare blir de träning för Stina på mörtbol :) ska bli kul har inte tränat för henne sedan de gick å rida på gärdet...För länge senn med andra ord. så vi får se om hon tycker vi har utväcklats under tiden ;)

S.L

Go kväll ;)

tete

idag vart de inte riktigt dom planerat.. städade ja ..neop, red ja? gick inte, för halt :(, kom småbarnen japp...
och jag fick se Trassel en gång till... igår satt ja längst upp och idag längst ner... men den ä så gudomligt söt så ja led inte direkt.

Sedan vart de hem till oss och pizza idag igen...(kommer bli fet om de fortsätter så här ;))
därefter så tog vi in hästarna efter att ja mockat och borstade på dem, Idol fäller verkligen nu vilket ä bra så ja hinner få bort alla hårstrån innan tävlingen.

När djuren var klara så ville småbarnen leka häst... så de var bara att göra leka *häst* så fick springa omkring å *långera* dem och lasta dem i transporten, släppte ut dem i hagen, ha en liten tävling mm. Men de vart trötta ganska fort så då vart de bolibompa ;) haha :)

Nu är jag oxå anmäld till tre tävlingar :)
Fagersta, Lag och Lätt A:P1

Köping, Lag och Lätt A:P1

Mantorp; Lätt A:P1 och FEI Inl ponny pogram.
Moa :DIdol <3<3<3


kulkul hejhopp ;) S.L 


go förmiddag

ja go morrn eller förmidda de beror på när man gåt upp :)

Igår var jag på trassel med några vänner hihi sjikt söt film :D därefter åt vi pizza å hadde kul.

Ridning blev de ingen men jag rycktade och masserade honom lite då han säkert var lite stel i musklerna sedan träningen.

Idag ska ja se om de går att rida på  vägen en sväng och sedan städa rumet ordentligt behöver damsuga och torka dam...sedan kommer småbarnen hit oxå så blir att gömma fiskmaten med då hehe :)

kossor <3<3

SL

Träning

tata ;)
Träningen idag för Bonde gick bra :) han var pigg men inte en bomb så han skötte sig  fint.

Vi började med att berätta var vi var i ridningen och vad ja ville träna på sedan värmde  vi upp på en volt och jag fick rätta till mina händer något som är min svaga sida... sluter dem aldrig ordentligt runt tygeln så de var de första ja fick rätta till och de tränade jag på runt om i volten som uppvärmning

Därefter fick ja träna på fattningar gick bra i vänster men sedan spökade min högerhand i höger så där tog de lite tid innan de satt bra.

efter de så blev de först skänkelvikningar, därefter öppnor och slutor och hon tyckte de såg bra ut och på peka att det är viktigt att ha bra vägar med en stadig öppna som är lagom lugn.

vi slutade sedan med att träna på lägningar och i början gick de bra men ja tror han blev lite trött för på slutet fattade han galopp när man bad om de lilla extra...

allt som allt träningen kändes helt okej och att för att vara den första träningen i år så gick den sjukt bra :)

från NorrköpingDolen på ridbanan i Herrgölet

:)

Nu har jag varit ute och gjort iordning ponnyn till träningen efter som jag kommer hem så sent sedan :)

Han fäller på halsen nu så har försökt få bort hårstråna där ifrån, trimmade lite vid karldederna, klippt vid nacken och tvättat gula fläckar.
Därefter så kommer ja göra en inbakad fläta i manen när ja kommer hem igen.

Men nu ser han inte som en luffsig bonnponny utan lite som en tävlingshäst :) dock är han rund och de blir inte bättre nu när han är ute i hagen och moffar hö.. hihi
träningen är kl 17 och slutar typ 15:45 så de kommer nog bli lite stressigt.

Idol i svart vitt

S.L

tjatja

tebax nu från ridhuset :)

dagens ridning vart... håll hårt och sitt kvar ;) nej då så farligt var de inte men pigg de va han så de vart bara att försöka *trötta* ut honom lite (good luck with that ;D ) 
Vart i alla fall dressyr, förvänd och skänkelvikningar blev de tillslut, lite hastigt och inte så rofyllt i börja kanske men de var fina långa steg och nacken var på rätt plats hela tiden så helt ok.
De var ganska fullt i ridhuset och de ä en konst att rida då för man har inte riktigt någon anning på vart de andra ska o så, men de gick... krockade inte en gång :D hehe ;)

De kommer bli mycket att rida på Bondeträningen om han ä såå här pigg, men man ska kunna rida bra då med så de blir nog en nyttig träning. 
Bild från tiningen
GyttorpWittwång

S
.
L

Träning i ridhus...

Nu ä de snart dags för ridhuset :D
 Idol i sommras på Herrgölet <3i
Berrabus <3
Bernard vart mätt igår föresten i örebro :) 144 hela cm är lilla smurfen :)

S.L

RSS 2.0