3 Aha- upplevelser!

Ok första dagen på lovet!!

Började fint sov till kl var 11 då mamma väckte mig sedan för att vi skulle panta flaskor.

Tittar genom fönsterutan från bilen  ut i hagen, ser de tre små sakerna stå rena och fina och äter förfullt.
Och ner till Valla pantar 167 flaskor=100kr köper riskakor, två chocklad kakor (familjen ska dela på), en M&M påse (mamma) och turkisk peppar (till mig ;D).

 Mamma får Sms av Stina... träning kl 14:30 =)  bara att åka hem och göra iordning hästarna åker förbi hagen tittar på de tre som står på samma ställe och äter bara de att två av dem är rena och fina, min blöt av lera... ä väll ganska typiskt måste jag säga.

Borstade i vilket av honom satte på'n sitt dm-täcke och sina benskydd, lastade in dem i transporten och for i väg till Herrgölet.

Väl framme så möttes vi av Stina och hon hadde köpt två tomtemössor med flätor på till malin och mig haha så gulllligt!! Sadlar och tränsar och hoppar upp.
 Medans vi skrittar fram på banan säger Stina att eftersom vi inte har några tävlingar kvar detta år så ska vi leka lite och träna på byten. Hinder ställs på mittlinjen och efter framridning så börjar vi med uppgiften.

Galopperar i en 20 meters serpentin och hmm försökte göra byten vart lite sådär över hindrena men gick någelunda efter ett tag.
Red sedan förvänd galopp på en volt och provade byta vart lite långdraget bytte enkelt med fram och sedan tog de ett tag innan bak kom oxå.
efter de provade jag att rida skänkelvikning i galopp och byta när jag kom ut och lyckades jag Aha byta ett helt rent vackert byte och då slutade jag.

Stina hadde före innnan vi börjat bett mamma ta in Ferrari och göra i ordning honom. VI skulle nämligen få göra några riktiga byten på en läromästare och se hur de känns. De va så kul!!! först vart det ett Aha för att komma upp och att gångarterna var så otroligt stora om man jämnför med en liten C-ponny ;).

Nu var de bara att göra som Stina sa fatta galopp och rida snett igenom och byta. Ja gjorde ett krampaktigt försök och duktiga ferrari som förstod vad jag vill bytte snällt. Provade två gånger till och det gick lite bättre... Då säger Stina att jag kan göra TRE i SERIE!!

 Jag tänker lite *Aaaaaaaaaa* men gör som hon säger och gör först ett byte sedan ett till och sedan byter vi tillbaka igen (ja tror de mästa arbetet gjordes av Ferrari) och de va det tredje Aha:t men jag vart så lyckllig över att ha klarat det TRE BYTEN I VART TREDJE GALOPPSPRÅNG!!!

Sedan travade jag av honom och klappade och pussade på'n. Han var så duktig, få en lite skit på ryggen som försöker kryptiskt göra byten helt plötslig x).

Söta Ferrari :)
Ferrari i sommras när vi bodde på Herrgölet :) <3

Ferrari och malin i boxen, sommras när vi bodde på Herrgölet :) <3

När vi kom hem sedan så gjorde vi iordning våra guldklumpar mockade och la in ny halm o mat där de nu står och mumsar. 

Idol i sommras när vi bodde på Herrgölet :) <3
Jetson <3 på HerrgöletDM Nyköping

Efter de tog jag Gullan och Malin Bernard. Borstade, kratsade hovarna, sadlade, tränsade och satt upp. Vi tog en liten tur till golfbanan och tillbaka. Skrittade och travade och de båda unghästen/ponnyn var väldigt duktiga, det kom en bil bakifrån fort utan att sagta ner (finns idioter lite överallt) men de båda var så snäll och reagerade knappt på't. Travade sedan vidare, och alltså vist Gullan måste bli lite stadigare och växa upp lite till men hon är verkiligen snart redo för dressyrbanan. Hon är så sjukt snygg och vacker att titta på, Bernard kommer nog oxå bli en liten heting när hans muskler kommer på rätt plats... Verkligen Härligt!!!!
BERNARD <3
Bernard
Gullan och Bernard :)
Gullan & Bernard
Marris skakar bort flugor i värmen medans Gullan mummsar mat ;) <3
Marris och Gullan bild från i sommras <3<3


De senaste veckorna har varit hektiska mycket i skolan och med hästarna så det ä nu skönt med en veckas ledighet ska försöka rida två gånger per dag och sedan göra läxor och plugga till prov :S.

Plugga, plugga, plugga. Kommer ha prov varje vecka till jullovet och av de är 6 kursprov: Kemi A, Fysik A, Matte C, Svenska, Engelska och Bild och form.... Äckligt hämskt blää tror inte de kan bli värre.

Eftersom jag troligtvis inte har några tävlingar kvar så har jag min statestik klar för i år:
26 starter= 15 placeringar
Varav:
*   9st var Gulblåa rosetter.
*   4st blå.
*   2st gula.

 Antal olika placeringar i de olika klasserna är:
-Lätt A:1 =5st (2st segrar 2st andraplaceringar och en tredjeplacering)
-Lagtävlandspogramet: 4st (Alla Segrar)
-Lätt A:P1 =5st (tre segrar och två andraplacering)
-Hoppning Lätt C (80 cm): 1st (En tredjeplacering)
Allt som allt har Idol och jag fått ihopp 76 tävlings poäng!!!! Mitt mål var 50!!!

Jag kan ju bara säga JAG ÄR SJUKT NÖJD!!! för förra året hadde jag bara en seger, en andra plac och en tredje plac i Lätt A:1 som bästa resultat OCH nu samtidigt som jag har GÅTT UPP i klasserna har jag fått fler placeringar i en mycket hög konkurans i svårare klasser av 26 starter har jag mer än hälften av gångerna placerat mig OTROOOOOLIGT de ä det ända ord som jag har i min skalle!!! Sjukt verkligen på ett positivt sätt!!!!
Idol och jag från Gripen 2:a placeeringar i Lätt A:! och en Seger i Lag pogramet =)<3<3

Nu ska jag maila Idols uppfödare på KÖHLS stutteri och säga hur det har gått och vilken otrolig ponny vi fick därifrån...Jag ska oxå maila Paddock Camargues (Idols far som nu har dött 26 år gammal... R.I.P <3) Ägare och även där rapportera hur de gått.

KramKram <3<3


24/10-10

haha ja nu va de ett tag sedan som jag skrev men jag har verkligen inte haft tid!! Prov, hästen Plugg, plugg, hästen, plugg så har det sett ut den senaste veckan. 

Red ju siata tävlingen förra helgen Lätt A:4 och FEI gick sådär inte topp direkt men inte dåligt heller fick 60% i Lätt A:4 och 61,8%, 58%, 57% i FEI. han var spänd och vi var rädda för hörnen men som jag ser det är det endå så är det  andra starten i FEI och vi fick högre % av en dommare än vad vi fick förra gången så jag är nöjd.

den här veckan har bara varit en barbakavecka har ridit barbaka nästan varje dag tränat sitsen. idag dock så red jag ut en galopptur red järnvägsrundan.

Var svin kallt, regn och lerigt, men gud vad härligt det va! Både för idol och mig att sträka ut o inte tänka på någonting förutom farten aaaaaa fins inget bättre!!

denna kommande vecka kommer det nog bli mycket bättre uppdatering inge prov och sedan lov :) härligthärligt

<<33
kramkram :)<3


I = U/R (FYSIK)

Har mycket att gör med skolan, så det kommer inte bli någe skrivet på ett tag.
min lilla sötnos
kramkram

T

Tränade igår hos Stina :)

Började med att rida på en volt ca 20m travade dem långa och låga med arbetande ryggar, skritt, trav och galopp.

Gick sådär jag måste förbättra mitt vänsterstöd mycket mera och inte hänga upp honom i högerhanden.

Red sedan Slutor och öppnor, red volter M/K som vi fortsatte till slutor till medellinjen där vi gick över i öppnor sa12m rakställde och red sedan snätt igenom i mellantrav till upptagning.

Även här hänger det på mitt vänsterstöd för han går så stadigt i vänster var men högern blir inte lika fin. Stina sa att jag ska försöka *låssas* ha stöd därmed blir det atomatiskt lite mera stöd i handen.

I galoppen red vi halft igenom förvänd i en halvvolt coh ett enkelt byte.

Här fick Idol syn på något på kortsidan i mörkret där vi red halft igenom så det var väldigt hastigt jag vart spänd och underlättade inte direkt då för honpm att bli mjuk igen, men de sista gångerna gick helt ok så då fick jag sluta.

Travade sedan av, red stora mjuka serpentiner och sedan red på en volt och stret.. höger o vänster långt åt båda sidorna.

Sedan när vi skrittade av började de snöa... SNÖA!! och det är inte ens November än :O menmen bara marken hinner frysa så det blir käle i marken så man inte rider sönder gärdet så blir det bra träning med lite snö ;)


kramkram
Snö!!

köldskadad...

Red idag på gärdet i det väldigt kyliga vädret,hadde alla vinterkläder på mig förutom öronvärmarna.

Skrittade 50 min med malin och travade sedan runt runt run, lång och låg för att få långa avslappnade steg.

Red några 8 volter sedan i lite högre form innan jag gick över i galopp tränade lite lätt på enkla byten gick bra i vänster men han taktade i höger så fick göra ett bra byte och sedan sluta så de inte händer någe tokigt. 

Skrittade av i 20 min, hoppa av, borstade och sate på´n täcke pussade go natt till alla, bytte om och gick upp för att ta ett behövande värmande bad och ja nu ä de sänge som gäller ;)

Imorr'n blire träning för Stina som gäller men inte förren kl halv 8, sent men då hinner man göra lite läxor innan ;)

 
kramkram Zözza Zött


*mål 101010*

Alla har vi ju mål med ridningen, mina prestations mål i år var satta till den 10/10-10 som jag satte förra året 090909, är det viktigare med känslemålen än prestation, och de hör ju ihopp ä känslan bra ä ritten bra.
MEN det är lite roligare/lättare att hitta på och att titta på resultat/prestationsmålen. 


Direkta Prestations Mål:
- Vinna Lagtävlandspogramet... Avklarat.
- Placera mig i Lätt A:P1... Avklarat.
- Placera/Vinna DM....Avklarat.
- Starta i ett FEI pogram... Avklarat.
- Kvala nationellt... Delvis avklarat.

Ska man utvärdera prestations målen så måste jag säga att ja är fruktansvärt nöjd!! Ända som inte är riktigt klart är kvalet till det nationella, har ju kvalat en gång så bara en kvar.

Känslan på ryggen har ju varit olika och där har man ju alltid som mål att vara avspänd. Men ibland lyckas och misslyckas det. 
Alla måste ju få misslyckas för att bli bättre och utväklas. Få bli nöjda och glada, besviken och ledsen men sedan måste man se vidare.
Och självfallet kan man fasna i en lite ond cirkel men då får man sänka förväntningarna och komma ihåg varför vi rider.

Råkade ut för de i Wittvång och söderköping gick inge bra och då tänker jag negativt och blir ihoppsjuken tyckar alla andra ponnysar är finare en vi, rider inte och är stolt över oss som ekipage.

Fick då jag sänka mina krav börja om från börja och komma ihåg varför jag rider.
jag rider för mig och hästen, helt enkelt skita i vad andra tycker utan att vara trevlig å glad och att älska att visa upp oss. De har jag sagt andra att de ska göra och så gör ja de inte själv... dålig stil.
Den bra känslan kom ju tillbaka på träningen innan DM, inte glädjen att rida utan den har alltid funits där... utan den kravlösa ridningen kom fram. Bara sitta och känna hästen, visa upp att vi är gulligast, bäst och helt enkelt de mäst underbara ;)

Och titta nu på mina senaste resultat, nu rider jag bara och visar upp oss istället för ursäktar att vi finns,  om vi vinner eller kommer sist bryr jag mig bara kort om bara känslan är rätt.


London -09

Ok Mål till 11/11-11.

- Kvala Nationellt.
- Kvala till SM
- Rida FEI över 65%
- Aldrig glömma varför jag rider!!

Kramkram <3

*****stjärnklart*****

Idag red ja på gärdet under stjärnorna :)

först när jag hoppade upp så kände jag att de va lite kalt om huvudet o kom på GLÖMT HJÄLMEN!! :S var bara att hoppa av och springa in efter den hehe ibland vet ja inte vad jag tänker med.

 Red dressyr lite lågt och sedan jobbade ja upp honom till lite högre form.
 Travade först i en volt lång o låg runt i 8 volter 10-20m galopperade på långa tyglar runt i 8 volterna förvänd och rättvänd.
Sedan började vi göra enkla byten förtfarande på låg form, efter några lyckade byten började jag med öppnor och slutor. 
 
de flyter på bra men är inte pefekta ok men inte perfekta och ja kommer inte vara helt nöjd med dem fören vi börjar få 7 & 8 för de vet ja att han har kapacitet till.

PREM Startlistor har kommit ut, ja startar först och tvåa i andra klassen. Och det käns lite roligt faktist att starta där, för flera SM ponnyar är med och börjar vi nu komma upp i deras klasser så ä de ju inge att skämas för även om vi kanske kommer komma sist ;)

Lätt A:4

Startnr   Tid Ryttare Ridklubb Häst Härstamning Uppfödare Hästnr
(1) 08:00 Sofia LindströmKatrineholms RF Köhls IdolPaddock Camargue RW - Balans RWRYngve Franzén, Nybro 25
(2) 08:07 Ida FredbergÄrlaortens RF Esse ElbertEloge - Silverlea BuckskinGunvor & Ingemar Andersson 17
(3) 08:15 Matilda StambeckBjörklinge RF Ängsgårdens BigRolökke Swallow RNF - Skogs Max RNFÅhsberg, Ingela 45
(4) 08:22 Linnea HyensjöSundby Ridklubb Prince of RheinlandDerano B - Power BoyStuteri Pony Power 34
(5) 08:30 Frida HallestrandSundby Ridklubb Erwin PVerona´s Gerswin - Power BoyStuteri Pony Power 15



FEI inl ponny pogram B+C+D över 40 startande för de ä Elit lag som tävlar så blandade starter men som *tur* startar ja ju tidigt så vi kan åka hem tidigt ;).

Startnr   Tid Ryttare Ridklubb Häst Härstamning Uppfödare Hästnr
(1) 10:15 Linnea HyensjöSundby Ridklubb Prince of RheinlandDerano B - Power BoyStuteri Pony Power 34
(2) 10:22 Sofia LindströmKatrineholms RF Köhls IdolPaddock Camargue RW - Balans RWRYngve Franzén, Nybro 25
(3) 10:30 Sofie StyfSundby Ridklubb Rivaldo PGreen River xx - Power BoyStuteri Pony Power 38
(4) 10:37 Susanna BergvallRastaborgs RK Baccaras van den HoefstalBaccarat - ProcentImp Holland 1
(5) 10:45 Beata SöderbergDjursholms RK Rovalds Zurfin GunZoy Gun - IranIng-Marie Johannesson 39
(6) 10:52 Paulina AnderssonEskilstunaorten HagbardGrytåsa Kallemero RC - Spinway Corona RCVera Larsson, Katrineholm 19
(7) 11:00 Cornelia SparringDjursholms RK Esse BucksonSilverlea Buckskin RNF - Prinsen RNFAndersson, Gunvor & Ingemar 16
(8) 11:07 Lina DolkNyby-Torshälla RK Lilla PrimNickel - SurpriseIngrid Ericsson, Hedemora 26
(9) 11:15 Rebecka BerggrenStora Wäsby FRK DutchessPower BoyIngMarie Andersson 12
(10) 11:22 Alexandra FredrikssonBjörklinge RF Stackarps Peeron RNF 176Rodlease Dancing Gold - Ashely AristocratFam Erlandsson 42
(11) 11:30 Lee FredrikssonÅrsta-Runsten ElectraRolökke Swallow RNF - Mirex oxEwa-Mona Håkansson 14
(12) 11:37 Hannah HennixHåbo Ridklubb MonetPrince River xx RP - Picasso RWMCecilia Bergsten, Axvall 30
(13) 11:45 David AhvenlampiSvenssonDjursholms RK Henfynyw Tywysog RWC 3Menai Rancher - Parc Marvel



Kramkram**

10/10-10!!!!!

Härlig da i da sol å inge regn!! ridit, lysssnat på musik, pluggat och Sitter här nu med perfekta bruna rostade mackor med stort glas mjölk ;)
 
Red på Idol järnvägsrundan med mamma och Gullan, kättrade sedan två gånger i gamla skidbacken.
Gullan är ju som hon är och tyckte att de små fåglarn var läskiga och vita stena de kan ju verkligen hoppa på en och bita i baken.

Hehe menmen det gick bra de tävlade mot varandra och de ä faktist så att de ä lite Gullans förtjänst att Dolen länger som han gör nu mera, både i trav och galopp det har vi liksom lekt fram när vi *tävlat* mot varandra.

Klättrade gj vi ju oxå bra bakträning men som skrivet bara två gånger eftersom vi red en långtur innan.
Hoppande efter de sedan över några små stockar på en lite övervuxen stig. Idol ä så gullig jag släppte efter på tyglarna å han körde som en orm mellan grenarna och de skulle ja oxå gör ingen vill ju ha grenar i fejjan.

Stormockade idag, gör de varje söndag byter bedden och fyller på med massor av halm. Blev så fint... Som vanligt...  skulle själv gärna lägga sig där å sova ;) Men de ä så de ska vara, hästen ska ha de lika bra/skönt som man själv vill ha't.

 Gullan har tränat upp idolens längningar lite ;)
Läääänger

HALM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 halm!!!



101010 kramkram!!!


bahaa Kemi!!

Idag så har jag sutitt från att gått upp (runt kl12) till för någon timme sedan med labbraport i kemi.
handlar om en labb vi gjorde förra veckan: bestämma hur mycket järn det finns  en rakhyvel.
kul labb men en raport ska skrivas oxå och vill man ha bra betyg måste man anstränga sig lite vilket bettyder sitta inne å skriva å räkna substansmäng, vikt å atomer hit å dit en dag.


I vilket fall så har malin varit i väg på tävling i Wittvång när jag har suttit å pinat. Det gick sådär Jetson var inte på sitt duktiga snälla humör utan han var istadig och gick inte fram så i lätt B:1 fick hon bara 59% och med tanke på att hon fick 69% förra helgen så vet vi att han kan.

Men sedan gick han bättre i nästa klass Lätt A:1 och de fick 63% och kom tvåa villket är ett helt okej resultat 6p från segraren.

De gick bra för andra krf:are Fredrika och Elise kom 1 och 2 i lätt C sedan tror ja Freddi kom placerad i Lätt B:1 oxå och Elise vart en p från placering där med så grattisgrattis!!!

själv red jag ut en sväng och bara njöt av vädret men i morrn får jag göra någe åt Idolens mage den har  vuxigt någe otroligt de senaste veckorna o de ä inte för att ja inte ridit de har ja verkligen gjort men han har lyckats få av sig sin *straffgrimma* (Greengarden) å ätit som bara den men men de ä bara att rida mera sista tävlingen i Gripen nästa vecka Lätt A:4 och FEI lnl. får se hur de går ingen placering skulle ja tro googlat som vanligt mina motståndare hehe alla har väldigt fina resultat och många SM ponnnys så det blir bara att rida efter egna mål ;)

Malin på Jetson i katrineholm i våras 65% i Lätt A:1 
Malin å jetson i katrineholm

Kramkram

Vind, regn, dimma... :O

ja så har de senaste dagarna vart i onsdags då höll man på att blåsa av hästen i går ja då rann man bort av alt regn och idag så ja då ser man ingenting förutom nåra meeter framför sig.... sanslöst vart tog det fina höstvädret vägen igentligen?? skulle gärna vilja ha det tillbaka!!

Idag i villket fall hadde dolen och jag galoppträning på de mjuka grusvägarna. Hadde ren uthålighets träning å låg bara och rullade i vänster sedan höger galopp. Han vart ganska svettig och lödrig mellan bakbenen vart han oxå, men de ä bara bra träning för den lilla fotbollen. ;)


En fin höst morgon på väg till bussen!!
FIN HÖST DAG!!

kramkram

<3

Idag red jag barbacka en tur var skönt men Idol var pigg och vill inte gå sist efter jetson så det vart lite småtackt. Men i morrn tror ja ska ska raca på de mjuka småvägarna nu efter allt regn. ;)
Ska bli härligt att slippa rida i mörker oxå då ja slutar 11.30 =)


öppna i FEI

kramkram =)

!

Ja tävlingen i går vart riktigt lyckad både för mig å Malin, Malin vann sin Lätt B:1 på 69% 202p
Ja & *Fotbollen* kom 2:a i Lätt A:P1 61,32% 233p. Sedan var de debuten i FEIs inledande ponny pogram o fick 60,5% 230p och är helt nöjd med det resultatet.

Ja tvåa i Lätt A:P1 och Malin kom 1:a i Lätt B:1 =)
Prisutdelningen

Titta va han länger!!!
En Lääääääängning ;)

Början på en öppna...
öppna i FEI

Sjukt jämn halt men formen ack ack inge bra.
Bra halt dåååålig form

Galopp ökning..
Idol <3<3


Klar!!
<<33

Lätt AP:1  Agneta Nylander:
61,32%   233p
trevlig ponny som rör sig ganska bra. Spänd, något öppen i formen i övergångarna ställer ej riktigt i skolorna.


FEI Inl. pogram ponny Lätt AP:1  Agneta Nylander:
60,53% 230p
Ganska mjuk uppvisning med ganska många missar.

japp de ä bara att träna vidare =)


kramkram

Rosendahl imorrn

Ja vi får se hur de går, rider Lätt A:P1 och Debuterar i FEI inledande ponny pogram 2004.
Som sagt ä bara rida å se glad ut.

Idol i svart vitt
Får tagga till Nirvana på vägen dit, då brukar de gå bra hihi

kramkram

VM

Som de fresta följer jag VM i Kentucky och mästadels Dressyr men spelar in alltihoppa.
Och även fast Moorlands Totilias *Toto*(kallas han av Edvard Gal) är såååååå fantastisk å otrolig och verkligen är 1:a i världen så har den lilla spanioren (J.Muñoz Diaz) med den lilla PRE () sååå söta att titta på och att han klappar hästen, leker och gör byten i varje på en hand de ä så otroligt roligt att se.

Verkligen ett underhållande sött ekipage
J.Muñoz Diaz på Fuego XII


Ekipaget som ingen kan slå...
Edvard Gal på moorlands totilas

kramkram


!!=)

Idag blir de träning för Stina!!

=)
Idol o ja
kram


RSS 2.0