veckoplanering

Ok denna vecka ä de ingen tävling heller så ja ska fockusera på att ha honom lång, låg o låta honom sträcka ut. så på ett ungefär så här kommer  veckan de ut men sedan kan de alltid komma ändringar.

Måndag: Järnvägrundan.
Tisdag: Galoppträning på gärdet.
Onsdag: Brunnenrundan.
Tordag: Dressyr på grannens ridbana kanske...

Får vi se vad som kommer hända men de verkar som en bra planering i alla fall för till fället.
Idag i villket fall ska ja rida järnvägsrundan, får se om ja hittar någon svamp kantisar. Gick nyss förbi golfbanan, alltså golfare ser nog inge bra för ja hittade massor med kantareller precis brevid stora lysande gula kantareller.
Rapporterar hur det går sedan...
Kramkram Idolens små söta öronBild från i våras.

Jetson =)

Idag red ja Jetson ganska lännnnnge sedan ja gjorde de. Malin red Idol, och gick det gick bra för oss båda. vi klättrade i skidbacken 5 gånger bra träning för bakbenen men man ska häller inte överanstränga dem så sedan red vi vidare och plockade svamp hittade inte så mycket men Mamma hadde redan hittat typ ett kg så vi överlevde en då =)
nu ska ja lägga mig se om ja hinner ett längre inläg i morrn om vekoplaneringen sesses
svamparkramkram

1000 tag

idag red ja inte tykte hon kunde få "one day of" så ja ryktade honom 1000 borstag ja följer ett mlnster som ja alltid borstar nu borstade ja bara lite längre =)

 1= Halsen.
 2= Bogen. 
 3= Frambenet.
 4= Magen.
 5= Ljumskeln.
 6= Baken.
 7= Backbenet.
 8= Huvudet.
 9= Bringan.
Min ryckt ordning, 25 tag på varje punkt tills man är helt slut i armarna. Det svåra är att lyckas ryckta så rent att stövet blir vitt och inte gråaktigt någonstans. De ä verkligen mysigt att bara stå och rykta å hästen får en härlig masage.
 
min ryckt ordning, 25 tag på varje punkt tills man är helt slut i armarna.

kramkram x)

tävlingplanering

Tävlingar framöver är;

1) 11/9-10 Söderköping Reg Lätt A:2 och Lätt A:P1.
2) 19/9-10 Katrineholm Reg Lätt A:1 och Lätt A:P1.
3) 21/9-10 Nyköping Reg Lagtävlans pogramet för ponny och Lätt A:P1 (DM klassen).
4) 3/10-10 Rosendahl Reg Lätt A:P1 och FEI Inl. Pogram Ponny.
5) 16/10-10 Gripen Nat/Reg Lätt A:4 och FEI Inl. Pogram Ponny.

Vi får se om Rosendahl blir av, men ja är i alla fall anmäld dit. KM kommer de väll oxå vara men sedan ska dolen få en välförkänt lång härlig semester.
;)
Wittwång

kramkram


fortsättning....

Ok fortsättning på gårdagens uppdatering...


ok... tittade just på tdbs resultat (gör de typ varje da hehe) att även fast ja kom tvåa i den regonala så fick inte vi poäng... 1:an å ja inte har fått våra regionala poäng!!! ja har 47p och skulle nått 56p nu och 50p var vårat mål!!!! BUHU ska maila ridsportföebundet...

menmen ja skriv ju lite om mitt tävlings humör och ja ska värkligen försöka gå tillbaka till mitt avslappnade tävlings ansikte måste släppa pressen. fokusera på att ha roligt men ha koll på resultaten oxå.

idag förästen va ja å min syster med i tiningen  =) De ringde en da och fråga om de fick komma och nästa da va de här,  men de va så kul att atikeln äntligen kom!!


för att de ä en bild från en tining så vart den sjukt bra bild, katrineholms kuriren.
Bild från tiningenMalin å petson bild från tiningen

nu kommer i vilket fall lite bilder från tävlingen:
Tävling Wittwång

Wittwång

Wittwång

Wittwång

Wittwång

 Fredrika källström KRF vann lätt A:1...Grattis!!
Wittwång Freddi hon å
Wittwång

menmen sössa gött kramkram
=)

ok uppdatering...som de kommer komma en uppdatering på sedan

ok nu har ja varit hämsk med uppdateringen förlåt men med häst å skola ä de lite tuft å de kommer nog bli sämre enu längre fram när alla prov kommer...

men men vi kan ju börja med tävlingen i Wittwång Lätt:2 och Lätt A:P1..

ok första pogramet Lätt A:2 trodde ja skulle gå super men så va inte fallet...
 Idol gick bra på framridningen han var avspänd å uppmärksam å de kändes helt enkelt som om alt var lätt. men väl inne på banan så börjar de med att staketet blåser omkull och att i halten i inridningen gnäggar jetson å dolen tittar så klart dit å svarar. ingen bra början med andra ord men vi kommer sedan in i pogramet å alt flyter på relatift avslappnat å ja får 8 o 7 blandat med någon 6, tills galoppfattningen då blir han spänd och som en reaktion på de blir ja spänd (även om de ä ja som ska va lugn) å de blir till en ond cirkel å vi misslyckas totalt i den förvända vi gör kanpt någon å sedan missar vi bytena inte kul särsilt när alt har gåt så brafram tills dess så när ja red ut va ja väldigt besviken... 56% vart resultatet å sist men man kan inte förvänta sig mer om man missar alla koficienter.

Lätt A:P1 försökte ja slapna av men ja va inte i mitt esse efter förra klassen så de började med att ja red fel i volterna å sedan fattade galopp i ökningen. ja drev inte på sedan häller så han gick lite låg i form på lite långa tyglar men hör å häpnar ja höll på att vinna hadde ja inte ridigt fel hadde ja vunnit och nu satt oxå bytena å den förvända så 7er åå så SKÖNT de kändes ... men nu kom ja tvåa på 59%, de ä nästan lite pinsamt att göra de men ett resultat är ett resultat och nu var de inga andra som var bättre så ja fick rida ärevarv till supersmurfarna och vara snopet glad och med de vart en de ganska gla avslutning i alla fall... =)

 ä de någe ja måste träna på så är de mina tävlings humör. när ja va mindre hadde ja världens bästa tävlingshumör ja log  hela banan runt å struntade i procenten utan var allmänt lycklig, ja alltid varit en tävlingsmänniska men inte på dressyrbanana då vill ja bara visa upp hur söt Idol var (vill ja fortfarade där för är hans charmiga pannlugg utsläppt =D)  efter de kom mina första placeringar sedan dess har ja satt mera och mera press på mig å hästen särsilt när ja vet att han kan å ä duktig.

sedan ä ja en resultat nörd innan varje tävling googlar ja alla motståndare söker på tdb:s resultat å ser hur de har gått, vad de har tävlat och % de har fått. efter de gör ja en bedömining å ser vart ja skulle kunna hamna.

ok nu ä ja fööööör tröt ska upp typ 5 så man hinner till bussen i morrn såå min uppdatering kommer få en fortsätning å då bli änuuuuu längre.................Min älskling 2:a i Wittwång hehe Vackra ja å Idol så som är fokuserad på alt annat en mig <3<3

kramkram

på torsda...

Har så sjukt mycket att göra så det blir en lååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååång uppdatering på torsdag då slutar ja lite tidiger från skolan... =)
från Arboga (våras)
kramkram

18/8-10 Jupp..

Jupp nu har skolan startat. Numera heter min klass NV2 och min, den del ja går i NV2MV (NaturVetenskap år2 MiljöVård). 
Så nu börjar pluggandet igen, med andra ord kommer ja kanske inte uppdatera hela tiden men ja ska försöka så ofta ja kan. Såklart kommer ja rida å dä ä självklart är det alltid en bra anledning till dålig uppdatering ;)

Idag i vilket fall tränade ja för Stina hemma hos henne. 
Vi tränade på de mästa, först skänkelvikningar från långsidan in till X volt vid X och sedan fortsätta skänkelvikningen, En bra övning på mjukgörande eftersom hästarna har en tändens att få upp nacken å bli kort, spänd då får man ner nacken å kan fortsätta avspänt. 
Andra övningen vi gjorde var galopparbete, vi red 5 serpentiner å gj ett enkelt byte i varje påbörjad båge. Idol gick bra han vart lite ihopp krullad i fattningen men de ä någe vi arbetar på varje dag att han ska bli mer öppen. I denna övning red vi oxå ökad galopp snett igenom för att sedan samla galoppen å göra ett enkelt byte till nästa varv.
Övning nummer tre var förvändgalopp i serpentinbågarna sedansnett igenom i samlad galopp. rolig o fysiskt lite krävande. Vist förvända är enkel, men att ha en lugn samlad galopp på RAKT spår är desto jobbigare. de ä mage, mage, mage, kvika ben som gäller. Men bra gick de i alla fall vi är så självsäkra i den förvända nu och Idol har lätt för samling så de behövs nu bara mage, mage o några kvika ben, gäller bara att få det riktigt rakt ;)
Stinas fjäre övning var öppna till E el B 8 metersvolt och sluta in till medellinjen. Och idag lyckades ja facktist göra en bra vänstersluta (är lite våran Akilleshärl) stina vart riktigt nöjd med den så ja fick skritta lite medans malin övade några mera gånger på jetson.
Den sista övningen är lite stinas favorit och håller även på att bli min hihi.  Börja på att göra en bakdels vänning, när man har gj ett halft varv fattar man galopp och går ut å bryter av till skrit. De gör man bara två gånger åt varje håll men de ä fruktansvärt kul att känna energin under sig bara samlas å samlas å sedan gå iväg under "kontrolerade förhållande" hehe
Så såg Stina träningen ut i da, efter de skrittade malin & ja av dem i hennes lilla skog mysigt om man bortser från alla mygg =)

Nu ska ja i alla fall borsta tänderna å lägga mig, skolan i morrn ni vet :/
(De ä sjukt malin börjar inte med lektioner fören på måndag o ja fick börja med dem i dag, Biologi o Matematik C  :/  ) Vill häldre vara ute i stalle el någe sådant.


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
från Laxå
Kram :)

hihi ^^

Hihi bara ett litet kort inlägg... Ja va lite lat när ja skulle ta in Idol så ja tog med ett äpple, ja öppnade grinden gav honom en liten bit å gick. Och inte förvånande gick han efter, sedan för att utmana ödet lite började ja springa å han travade bravid å stanna ja stanna han. Han var så gullig men hade ja inte haft äpplet så hadde han nog inte gått efter mig hehe men men ville bara medela ;D
go natt =D kramÄlsklingen

18 timmar sömn :)

Ja lyckdes sova i 18 timmar somnade kl 16 o vaknade 10 i morse snaka om att man var trött ;)

I dag red ja på gärdet som vanligt men ja hade galopp träning istället så ja galopperade runt gärdet varv efter varv. Ett varv i samlad galopp sedan ett varv i lekande snabb ökad galopp bra övning å konditionskrävande. Sen bussade vi upp för backen i fyrsprångs galopp å då är de bara att hålla i sig. Efter det travade vi av i volter å ja strechade ner honom å sträkte ut honom till höger å vänster så han vart riktigt mjuk. Idol vart ganska svettig även ja vart svettig å de säger en del när han får göra mera av arbetet.

Vi mötte även i dag några rådjur först en liten familj bestående av tvilling kid och en get å sedan när ja skrittade av en get, ett kid och en bock, det ä så sött när kiden leker hoppar å skuttar runt hihi.

Nu ä de bara 1 hel dag innan skolan börjar ussh, börjar alvaret igen å sedan minst en träning i veckan å tävling nästan varje helg. O ja såg på Kemi schemat att vi har kemi 4 av 5 dagar i veckan & redan vecka 37 kommer vi ha ett äkligt fysik prov. blääääää säger ja bara men de ska bli trevligt att träffa alla i klassen i alla fall :) de är bara att ta vara av dagen nu rida i flera timmar å sedan kanske vara med Lina (H2) Roos.
vi får se helt enkelt ;D

kram

Myckeeeeet grejor!!

har haft ganska mycket nu senaste innan skolan börjar å alt så bloggandet vart lite oviktligt. x) <3

Freda; Köpte ja nya block å mappar till skolan, packade iordning väskan så  ja slipper tänka på de sedan. Efter de red ja å sedan hopp in i duchen o åka till Lydia för att sen möta opp Malin o Sara. Vi åt  sedan och tittade lite på "This is it" på utebion.

lörda; red ja å gj sedan iordning saker här hemma. kl 6 efter de så åkte vi på en kräftskiva där vi vart vi till kl halv 3.

Sönda; gick ja upp 6;55 för Rebecka skulle komma kl 8 då vi skulle fiska i våran lilla sjö här(vi har fiskat förut å de står 1-1 i våran lilla tävling som vi har). Anmälde oxå först till tävlingen i katrineholm den 19/9 en Lätt A:1 och AP:1.  I vilket fall sedan så fiskade vi i 6 timmar å vi fick inte en ända fisk!! vi båda tappade en varsin, men 6 TIMMAR(!!) å ingen fisk vart lite deprimerande å de vart inte bätre att de vakade typ över alt ;/ vi såg i vilket fall 3 älgar, en ko, kalv och tjur en söt liten familj :)

Fortsätning söndag; nu har ja ätit å ska snart ut å rida vi får se vart, bror på hur pigg han är sedan ska ja soooooooooova.

hare bra
kram

Gräs + Vit Ponny = "VARNING BRED LAST PÅ VÄG!"

jupp nu börjar magen bara växa mer å mer endå har han *straffgrimman* (Greengareden) på sig typ hela tiden och står inne på nätterna. men ska int gnälla för mycket han har hålt sig relativt slimmade en då ;)

Igår red ja som vanligt på gärdet dressyr, men de va inte de lättaste han var otroligt pigg så höll på att trilla av några gånger. Sedan va hela familjen Rådjur ute på gärdet, å även fast vi sett dem så många gånger så va även de läskiga. Slutade med att ja fick göra två bra galoppfatningar i varje varv å sedan sluta så de inte skulle bli någe negativt.

 Idag får ja rida å klättra så överskottsenergin försviner, de ä konstigt att han har den ja rider honom svettig varie dag men ä väl att vi inte har ridit någon långtur på länge.

Imorse i vilket fall så fick ja en uppväckande väckning. Mamma kommer inrusande å säger att Gullan har rymt, å då ä de bara att sprinag ut i bh o trosor innan hon hittar på någe rackartyg. Förra gången hon rymde bet hon i pappas bil så laken försvann, så hon ligger fortfarande lite på minus. Menmen fick tag på hunkoppel, en knäckermacka och pappas skor å sprang ut. Måste varit en vacker syn, i vilket fall når ja kom ca 2m från henne tänkte hon gå iväg igen de ä då knäckermackan kom in i spelet. Ja bet en gång i den å knastrade högt då kom hon minsan, så ja la kopplet runt halsen å lädde sedan in henne i hagen. Stängde sedan av den delen hon rymt ifrån. Hehe de händer på någe vis alltid någe nytt varje vecka ;) nu ska vi i vilket fall åka till Söderköping å moffa Glass x)
kramkram

10/8-10

Idag red ja som vanligt på gärdet. Först så busade vi runt å hoppade över en stock å rusade förbi Marris o Gullan som bockade lite hihi såg så roligt ut. Sedan gick vi ner till hörnet ja alltid rider i (gräset är nerridet där hehe). Ja red lite på min volt å tränade på längningar till upptagningar, har kanske märkt att ja övar otroligt mycket på det men de ä där man avgör om man ska få en 8 el 6 på ökningarna. Behöver inte länga så mycket om man bara får en bra upptagning. Idol gick i vilket fall bra det gäller bara att vi ska årka, det brukar bli att han bryter av före mig två språng vist samlad men de ser inte synkat ut. Skrittade sedan på gärdet förbi rådjuret som stog å åt medans ja red, den är så van vid oss nu så vi kunde gåförbi bara 10m ifrån utan att hon försvinner iväg :)

Ja tänkte disskutera lite om pannband med strasstenar eller andra saker på. Ja o en vän har pratat lite om vad som är tillåtet att rida med, å som tur ä så känner ja en dommare/överdommare ganska väl så ja har frågat henne om det. Och enligt henne så ska lädret igentligen synnas framifrån och man måste ha läder bakom. Man får alltså inte rida med bara en kedja som hänger och igentligen inte i strass heller om inte lädret syns. Dock efter som dommare i högre klasser tillåter ryttare rida med det så kan man rida med det utan att dommarna blåser ut en, men endel brukar skriva kommentaren om det. Så man blir igentligen inte mycket klokare av att veta vad man får rida i och inte. ja rider dock i ett helsvart träns eftersom ja tycker det ser mäst stilrent ut på en vit ponny ;)

                               från Motala

Regn :)

De ä lite typiskt att precis när man ska rida börjar de regna, inte för att de gör mig någe men blöt blir man.
Idag i vilket fall har ja ridit på gärdet tränade dressyr som vanligt. Hadde tänkt hoppa men vart för riskabelt när regnet kom, gärdet blir så halt då så man får passa sig även när man rider dressyr. Vill ju inte att sötnosen sträcker sig el någe sådant. Ja gj en övning som ja tycker är bland de roligaste, när man rider på en volt och ökar/minskar stoleken, samlar/länger stegen. Man bara känner kraften samlas under en, väldens bästa känsla :D Man kan sitta å nöta/öva på att få volten så rund som möjligt rikta in sig på de fyra punterna. Sedan övade ja på rörelserna i Lätt AP:1. Man vill ju att de sitta bra och att vägarna blir så noggrant ridna som möjligt, sedan att man är på ett gärde gör att man blir enu noggranare.

Har funderat på att köpa lite nya prylar till mig å häsen. De finns ju alltid någe man behöver.
Och har ju jobbat i sommar så lite pengar har ja, de gäller bara att man köper bra saker som håller länge så slipper man köpa så ofta O så man sak passa på på reor (ja ä verkligen en rea människa ÄLSKAR REOR)

Snygga dressyrstövlar i läder 1499kr från Hööks
snygga stövlar från hööks

En kavaj man kan drömma om skulle gärna vilja ha den :o 1499kr från Hööks
SJUKT snygg kavaj från hööks

Nummerlapp 19 kr
nummerlapp från Hööks.

Haha en sådan här skulle ja behöva till Idol natten till tävling hihi vita ponny vet ni som älskaaar  att gnugga sig i skiten. 469kr från Hööks.
Lycrahuva från hööks

Finns som sagt sååååå mycket man skulle vilja ha de ä bara att man måste ha råd med alt oxå vi får se, men ska nog köpa ridstövlarna å nummerlapp i alla fall ;)
kramkram :)

Klara har åkt & tävlingen avklarad.

Okej nu är Klara hemma hos sig å vi är hemma från tävlingen.
tävlingen gick så där. Ja red första klassen för Ola johansson Lätt A:4, ja fick 62.195% 255p. Vi gj några missar inte jätte stora men stora nog. Han gick inte fram så mycket eller rättare sagt jag drev inte på honom tillräkligt. Vi fick 7 & 6 på bakdelväningarna så nästan nöjd.
I Lätt AP:1 fick ja 61.842% 235p, precis utanför placerning tre p från andra plac och fyra p från ettan. Ja tappade p i inridningen (4 i inridningen då han fattade galopp efter halten)och i avsakningen i galoppen (5 saktade av för tidigt). MEN MEN det suraste av alt är inte att vi missade plac de är att vi var EN POÄNG från att kvala Nationell EN POÄNG,  SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ irriterande. Men vi tränar vidare i veckan nu och sedan blir det Wittwång, en Lätt A:2 o Lätt AP:1.

här kommer lite bilder från tävlingen och Klara tiden ;)

Lätt A:4
Gyttorp

Gyttorp


Lätt AP:1
Gyttorp

gyttorp

Klara, malin o ja.



Bärplockning
Bärplockning
svampar!!malin klara å ja 

Kramkram


13 knoppar

kl ä ca 12:45 å de ä snat mat :) Idag har vi en så länge ridit en gång, vi tog en skritt tur ca 1:20 timme. Ja red Gullan, Malin å Klara red barbacka på sina små djur. Ja tränade lite skänkelvikningar från ena sidan av vägen till andra å tillbaka igen även malin såg ja övade på det, Klara övade lite på öppnor å vad ja kunde se så gick Peggy stadigt å fint.
Malin å Klara ska rida ut sedan igen, hoppa lite i skirtorpsskogen medans jag smörjer in sakerna å sedan kommer de tillbaks å hjälper mig tvätta den lilla vita saken. Efter det så blir det att knoppa 13 små knoppar, ojämt antal ska de vara de ger tur. Ingen knopp i pannan dock han är mycket sötare i lugg ;)
kram

två dar till tävling!! :D

Ok nu är det ca 34 timmar och 33 minuter till tävlingen i Gyttorp, nördigt värre men en då.
Idag i vilket fall red jag först Gullan vi klättrade två gånger i skidbacken först, hon arbetade stark med bakbenen hela backen upp med andra ord rusade upp i snabb galopp hihi. Vi fortsatte sedan runt en runda som vi kallar varggrops-rundan, vi skrittade mest för vägen är lite hård å våra hästar går barfota så det är bara att skrtta på. Vi kom sedan till mjukare vägar så då galopperade vi lite å de gick lite fort i början för Gullan å mig, vi fick lite dragkamp senario men hon lugnade sig lite å jag mjukade i handen så då gick hon i alla fall i någerlunda form. Ja tror att om vi bara tränar lite till så är vi nog redo för att starta en Lätt C:2 eller till å me en Lätt B:1. Hon är bara lite "fjollig" vita stenar ni vet är ju väldans läskiga. men det kommer att gå bra senare när hon blir lite mera van vid saker å ting. Klara red så klart Peggy o manlin Jetson och vad jag såg så var de glada å fina i form.

jag red Idol nyss oxå, eftersom han har lite nerslitna hovar så red jag på gärdet. Klara var med oxå hon red barbacka. Ja tränade lite på rörelserna o lekte lite med längningar i trav å galopp. Det är i lek som man kommer på nya knep ;P vi busade lite sedan å racade runt på gärdet efter de skritade vi fram till Klara o Peggy å visade dem sedan en fin liten skrittväg.
nu ska jag återvända till filmen å godiset :)
kram
                        små söta öron

:)

Go kväll ;) nu är vi klara för dagen och titttar lite på film. :) 
Idag i vilket fall så red vi först på grannens ridbana i ca timme. Ja red lite öppnor och slutor, han gick stadigt men inte så igenom som önskade så ja red några bakdel & framdelsvändningar sedan ökade jag å minskade några volter så när jag försökte slutorna igen så gick det mycket bättre. Eftersom ja ska rida Lätt A:4 nu i helgen passade jag på att träna lite på ryggning in i fattning i vänster galopp. Gick så där men den sista vart bra/ok o som sagt alt kan inte sitta på en gång.

sedan på eftermidagen plockde Klara, malin å ja bär (hallån o blåbär) och vist är det gott men bär men de tar fruktansvärd mycket tid att plocka menmen vi fick i hopp två små hinkar som vi sedan gjorde paj av god men lite för söt men ner gick den i alla fall.
 
sedan red vi ut en till tur. den tog 1 timme 40min vi galopperade o lekte i skogen,  klättrade i en liten grop jetson gick först dolen sedan å sedan peggy. Jetson fick ett litet ryck när han kom ner å rusade upp på andra sidan dolen bockade och flög efter, peggy stog lite förvånat kvar en stund å rusade sedan efter hihi såg så kul ut. lägger in lite bilder i morgon menmen ska sova nu så sussa sött ;)kram


Från Eriksberg

hittade lite bilder från Eriksberg i helgen. bilderna är tagna av Elin Johansson.


motorsågs konst
motorsågskonst från Erkiksberg


Ja o klara fick funkionärspris

från Eriksberg
från Eriksberg

kristian von krusenstjärna
från eriksberg
kan ni se vem som är far till hästen?? ;)

Klara kommer!! :D

Idag kommer Klara till oss tillsamans med sin ponny peggy. Hon ska vara hos oss till på lördag å vi ska rida långa uteritter de kommer bli så kul så. Tyvär kommer hon i kväll så vi hinner nog inte rida tillsammans idag. 

På lördag så är det tävlings dags oxå, ska till Gyttorp och tävla Lätt A:4 och Lätt AP:1 får se hur det kommer gå har aldrig ridit Lätt A:4 förut så det blir en ny erfarenhet. Lätt AP:1 vill jag komma över 62% så jag kan börja tävla Nationellt jag har som mål att vara med i Gripens Nationella senare i höst men då måste jag klara av två Lätt AP:1or över 62% och jag har klarat en så de ä bara att hålla tummarna.

Igår red jag ut en sväng över till Skirtorps skogen (är en fantastigt fin skog med sandvägar och galoppbackar)
jag galopperade lite på stigarna och hoppade ett litet stockhinder och över några vattenpölar va så kul så. Man får en så lycklig känsla när man bara leker lite i skogen :)

Nu ska jag i vilket fall göra iordning till Klara och Peggy. Sedan ska jag smsa grannen å fråga om ja får låna deras ridbana, brukar gå bra så men de käns bättre att ha frågat först ;)
kram


Klara o Peggy  (2:A dressyr i Örebro förra året)
Klara o peggy

Bimlis Jetson

Jetson är född 2001 och har bott hos oss sedan våren 2007. han hade då inte gjort speciellt mycket innan och galopp var ingen favorit. det är malin som utbildat och tävlat honom mest, de har en lagplacering i hoppning div3 och sedan placeringar upp till LA:1 i dressyr. under våren har de varit med i div 1 laget, det var mest för att prova på, nästa år så är han mer de mer redo. Jetson ställdes ut på New Forest mästerskapen 2010 och fick 39 poäng (88878). vi har bara 1 och ½ år kvar på ponny, men Malin planerar att klassa upp honom och fortsätta tävla mot hästekipage.



                                            

Mariella

Mariella är ett 18 årigt halvblod sto som är en hopphäst efter: Far Maraton, Morfar Herkules.
hon är brun o har en vit liten stjärna i pannan och tre vita kotor.  
   Mariella kallas även Marris hon är snäll att hantera men ja har aldrig ridit henne eller jo 6 steg men de va för läääänge sedan men hon vart inriden när hon var 9år så det är bara mamma som har ridit henne någonsin. Hon har hoppat bra lite galen dock med bock och luftsprång, men mamma har aldrig behöft göra snabba omhoppnings svängar hon har placerat sig endå hihi ;) . Deras främsta meriter är är 1:a i hoppning div II och några placeringar i de höjderna och fick 39p i 3års testerna och var bästa sto det året.
 


Golden Dawn

Golden Dawn är ett sto på 4år även kallad "Gullan". Hon är ett svenskt halvblod med far Gold lowe, morfar Dammen. Hon är en brun häst med lite vitt i pannan och lite vitt på ena bak.
   Vi har nu haft henne i två år nu och hon är lika god som liten. Ja har ridit på henne nu i snart ett år och hon är väldigt snäll, dock är hon väldigt snabb på att svänga runt och gillar inte om man kommer för långt bak med skänkeln då får man några flygturer.
  Även Gullan är ett litet matvrak och vaktar noga sin kraft i krubban o hon blir sur om hon får maten sist så de ä lika bra att hon får den först. Gullan är nog väldigt trygg av sig för på morgonen när man kommer så kan hon ligga ner i boxen eller ute man kan då sätta sig brevid åå bara mysa utan att hon reser på sig.

Köhls Idol

Köhls Idol är en 11årig welsh ponny som är 137cm hög. Han är flugskimmel. han har en bläs även om den bara syns när man tvättar honom och en vit kota på höger bak.
   ja o min syster har haft honom i 8 år och vi har tävlat honom både i hoppning och dressyr(den senaste tiden mäst dressyr) sedan vi fick Jetson har jag utbildat och tävlat honom.
   Att rida Idol är kul han är en glad ponny som oftas hittar på bus, och ja har inte klarat ett år utan att trilla av minst en gång. vi fick honom närhan var tre och samtidigt som vi utbildade honom så vart vi utbildade så de har inte gått så fort. Han är en läraktig ponny i början kan de gå lite knakigt men efter ett tag går han stadigt och fint i den rörelsen man har övat på. Att sitta på honom derimot är som en stutsboll man får va väldigt mjuk i skinkorna annars så stutsar man av, galoppen dock är mjuk och lite vaggande. 
  vi har tävlat mycket och våra bästa meriter är en 1:a placering på 66% i en Lätt AP1 och felfri i Lätt B (90cm).
hans starka sidor är verkligen samling i både galopp och trav, och hans svaga är väll att nacken kan bli lite hög o spänd särsilt i galoppfatningarna.
  hur som hälst så kommer han alltid finnas i mitt hjärta<3<3 :D
                             


x)

nu har ja lyckast starta en liten blogg där ja kommer skriva om träning, tävling och disskutioner inom ridsporten. ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0