Underbara bästa! <3

Har snott mammas dator så här kommer en uppdatering från veckan ;)

Veckan har varit lite nervös Matte prov, Engelska nationellt och KM som var nu i helgen.

Har blivit mycke barbacka ridning och lite galopp träning på gärdet...

I fredags var Lydia med och red på Idol ja på Jetson, vi kom på att de var ett år senast hon red här så de var på tiden kan man säga.

Vi klättrade först ca 5 gånger skrittade sedan tillbaka och red dressyr på gärdet, Jetson gick fint stadigt framåt ;)
Idol gick riktigt bra med Lydia och det var nyttigt för mig att se honom under en duktig ryttare oxå och verklige se att de han har utväcklats. Fruktansvärt Roligt :) sedan frös vi nästan ihjäl när vi skrittad av dem...

I går tränade vi dressyr för Stina på gädet gick bra, han vart lite spänd efter att några  gick på vägen det satt  sedan  i nästan hela tiden därefter men när jag travade av så var han mjuk och lungn i steget igen
fick sedn skritta av dol och ha Jetson som handhäst då malin skulle träna på Berrabus ;)

Idag vart de KM och ja var ganska nervös hela morgonen, hela vägen till Trolldal  men så fort jag satte mig på Idol så kändes de såå bra och när jag värmde upp flöt allting bara på så det fanns inte något spår av nervositet på banan, inte ens när ag insåg att stina satt på läktaren. Är nog den första gången som Stina ser Båda pogramen som jag rider annars bukar det va så att hon kommer precis när jag har ridit och måste åka pricis innan jag ska rida.
Gick i alla fall bra jag gorde några missar och red fel i båda pogramen, I Lätt B3 red jag sista uppridningen för långt Lena Adolfsson som dömde sa de att *verkligen jätte fin sistadel men det var halt vid x* hehe ;)

Dommare; Lena Adolfsson.
Lätt B3
 237p 71,81%
*härlig känsla att se er, väl genomfrt pogram på en häst m god självbärighet o väl genomriden! var noga med att inte tappa rakriktningen i fattning!*
Fick tio 8or, en 4, tre 6or och resten 7or! sååå nöjd!!!

Lätt A3
209p 66,45%
*Mkt trevligt helhetsintryck, mjukt o harmoniskt eipage m god bärighet! Nga missar drar ner poängen i mellanåt, läs komentarerna ovan-Lycka till!*
Haha gjorde många missar men vi var trötta oxå så jag skyller på de ;)

Vann KM!! TREDJE ÅRET I RAD!!! HAHA nu ä äntligen buklan min för alltid ;)

Fick högst poäng av alla inkl Hästarna i båda klasserna!! Gissa om jag är stolt över min lilla ponnyplutt!!!

Jetson var oxå Duktig men han måste ju göra lite bus så hon fick 63% i lätt B3 och 60% i Lätt A3 men absolut godkänt!!

BÄSTA UNDERBARA PONNYPLUTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idol i sommras när vi bodde på Herrgölet :) <3

Kramkram :)

trasig dator =(

Uppdateringen är inte direkt på topp då datorn är trasig men men får se hur vi gör med den,

har i vilket fall ridit som vanligt red i snöstormen för några dagar sedan och upptäkte att det är perfekt att träna öppnor och slutor i då hästen inte vill gå med huvudet mot snöstormmen så han verkade var ganska tacksam faktiskt gick bra verkligen ;)

sedan har jag galopperat på gärdet och tränat i snön´.

Idag red jag på gärde barbacka han var ganska pigg bockade och busade, höll inte direkt att på att trilla av, ställde honom bara åt höger och drev på så han sluta bocka och gick fram istället därefter var de bara att sakta av och skritta vidare  x)

Imorr'n blir'e troligtvis träning för Stina ska bli kul hoppas det bara de inte bilir snöstorm bara blir så kalt att rida i.

inte världens finaste bild men de ä så söa :)<3
Idol o Gullan i snön
menmen kram vi får se när nästa uppdatering sker ;)


Bra baspass.. =)

Idag vart de ett rent baspass på träningen mycket sits och runda former.

Mamma red Gulls som var jätte duktig!! Hon gick in i transporten utan problem och när vi kom fram så var de bara att lasta ut henne sadla, hoppa upp och allt utan minsta bekymer.

Hon reagerade knappt på de andra hästarna och sedan gick hon jätte bra på träningen så hon fick många pussar, klappar och godisbitar.

Vi red på en volt först stor och efter de gick Idol och jag in på en 10 meter V med tagen bakdel. Gick såååå bra! Och han var rund och verkligen under sig i galoppen.. jag är så fruktansvärt nöjd!! :)

Vi skulle bara tränat i en halv timme men det vart nog snarare 45-50 minuter istället. Kul när allt flyter på och man glömmer tiden x)

Jag ska nog rida barbaka en timme sedan i skritt, bra uppmjukning och stärkande.
.
Imorr'n ska jag träna igen, jag på Idol men istället för Gulls och mamma så rider Malin Bernard. De blir oxå första gången vi tränar med Berra för Stina så de kommer bli intresant =)

Idol i sommras på Herrgölet <3i

Har läst lite i *Ridsport Special* och denna gång var Temat: Hållbarhet. 

Och det står verkligen mycket bra saker i den denna gång... Te.x. inntervall träning, klättra upp och ner i bake, hoppa stuts, skritta, rida på olika underlag och rida i skog.

Jag tycker sådana saker är självklara, man kan inte rida på ridbana eller i ett ridhus hela tiden och tro att hästen ska hålla om man inte varierar underlag och träning.

Sedan har jag ju inte heller någon ridbana så för mig är det aldrig nöt på ridbana utan mycket uteritter i skog och på grusvägar. 

Det står oxå bra om hur man själv ska kunna bli starkare och hur man kan unvika skador på de utsatta kroppsdelarna som man ofta kan bli spänd och öm i.

Men som sagt rekomenderar att man läser den väldigt bra artiklar i. ;)
små söta öronmalin klara å ja

Kramkram

Barbacka-tur

Id'a vart de en Barbaka tur runt om gärdena.

Först gick vi på vårat gärde sedan hopp över till grannnens. Red i kanten så inte vallen blir förstörd.
Skrittade runt där hoppade sedan tillbaka till vårat och fortsatte runt till vårat lilla gärde och kom där efter in i lilla skogen och så var vi tillbaka på gården igen.

Tog ca 45 min men var en skön tur imorrn blir de ju träning igen för Stina.

 Gullan ska för första gången åka och träna annars har vi bara tränat här hemma med henne :)

Så vi får se hur det går, jag rider Idol och mamma Gullan. Blir nog bara en liten kort stund för Gulls så hon inte blir helt slut i huvudet med allt nytt.

 Blir jobbigare för mig och Idol då stina har ögonen på oss hela tiden men de ä bra de med så jag inte slö rider ;)

Kramkram

Idol våran tredje tävling någonsin ;) Lätt C:2 i Smedtorp vi kom två med laget Div III =)
Idol och jag när våran tredje dressyrtävling någonsin jag var 11 och idol 5år...härliga minnen ;)
Smedtorp våran tredje tävling någonsin Lätt C:2....Härmiga minnen <3<3

vi har utväcklas lite sedan dess i alla fall ;)
från Norrköpingfrån LaxåWittwång
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Träning <3

Ja idag tränade vi en timme för Stina :) Träningen gick riktigt bra, känner mig väldigt nöjd =)

Red först på en volt i trav och galopp, höger och vänster varv. Gick mjukt och fint, vi övar på att få honom mer rund nu, förut var det att han skulle bli högre i formen och det gick som synes väldigt bra så nu ska han bli ännu rundare i sin nya högre form.

Sedan började vi träna på några delar ur Lätt B:3, 10m volterna, halter och serpentiner. Gick bra mjukt, runt och jämna halter. Fortsatte sedan med galopparbetet 15m volt avbrott till trav och fattning till galopp. 

Man rider en galoppvolt på 15m bryta av till trav vid E Snett igenom bokstäver E, vid L galoppfattning. Rolig övning och jag har kommit på att det är lättare att få en bra fattning i från skritt än i trav hehe får träna lite mer på det tror jag ;)

Efter det galopperade vi på en volt 7 korta steg, 7 långa, 7 korta, 7 långa sedan gick vi in på en 10m volt och galopperade med tagen bakdel. Gick därefter ut på den stora 20 metersvoleten och längde gick därefter in i arbetsgalopp. Gjorde så åt båda hållen.

Skrittade sedan av och pratade med Stina, diskuterade om vi skulle vara med i hopp KM 90cm för oss lite högt tycker jag för vi har inte hoppat sedan i våras men vi får se skulla vara kul.

jetson o jag hoppar i nyköping hans första tävling
Idol o ja

kramkram <3

Stina träning 16:30

Idag så är det träning för Stina 16:30 x)
Såg oxå att KM är den 21 nov, Lätt B:3 så de blir väll att träna på det pogramet nu, har ridit det en gång förut gick helt ok men vi får se man vet aldrig hur det går :)
Idol i svart vitt
kramkram ;)

Varning fallande kottar!

Ja, i dag blåser de verkligen!! Och är man lite trög i tänket så rider man i en tallskog, inte konstingt man blir kott attakerad då.

Red idag i vilket fall först Gullan tillsamans med Malin och Bernard. Vi red hinken-rundan på ca 50 min.

De var lugna även fast det blåste så mycket och tittade bara på när en lastmaskin & lastbil åkte om oss, de börjar bli riktigt trafikvana de små djuren.

Gullan vart lite spänd när vi skulle gå förbi ett antal stockar med pressening över sig men Bernard fick gå före, vara lite draghjälp... då luktade hon lite på dem och gick sedan förbi. Sedan gick vi in på en skogsstig och jag vart nog träffad minst 4 gånger av fallande kottar och Malin inte än enda vad jag vet. Kom efter de ut på den andra grusvägen där vi galopperade lite tills vägbomen och sedan skrittade vi på långa tyglar hem.


____________________________________________________________________________________________

Efter att vi var klara med små smurfarna var de tid för de gamla gubbarna. Vi klättrade i dag i skidbaken, jag på Jetson och Malin på Idol för en gångs skull.  6 gånger vart de sedan red vi hemmåt.

De började tävla mot varandra i trav först och vika steg jetson fick det kändes som man aldri skulle sätta sig (red lätt), gick sedan över i galopp och varken malin eller jag höll på att få stop på dem när vi sedan väl hadde fått dem till skritt mötte vi en timmerlastbil men som tur ä ä de så vana nu så de gick helt ok. ;)
Bild från tiningenMalin å petson bild från tiningen


 Nu ska jag på bio med Syrran och Lydia, *Due Date* verkar vara i helt min stil ;) har'e bra kramkram


...

fortsättning...


Red med mamma och Gullan i dag igen, vi tog järnvägsrundan åt andra hållet idag i skritt och lite galopp. Gullan var mycket lugnare idag och skrittade bakom försökte bita dolen i häken ;) Jag övade på skrittslutor mästadels, lite öppnor och skänkelvikningar. Gick helt ok han vart lite hög i formen i början men slappnade av efter ett tag och gick snällt i en lagom form.

 Vi galopperade sedan brevid järnvägen de ca 70m och forsatte tills vi kom fram till där de lakt krossgrus på vägen. De vägarna var så perfekta förut mjuka och fina, underbara att galoppera på :( går fortfarande stt rida  där men då är de skritt som gäller, lite trav i  kanten kanske.

Skrittade sedan in på en skogsstig som när det inte är blött går att trava och galoppera på om man vill, bra tränining för lederna o senerna. Det stärker med ojämn mark för de små musklerna så de blir stabilare och inte vrikar sig så lätt.

Kom sedan ut gå grusvägen igen där tävlade vi mot varandra i skritt och Dolen fick riktigt långa fina steg han trampa över med ca 1 1/2 hov :) Gick ifrån Gullan till o med ;) 

Efter ridturen gjorde jag i ordning i sadelkammarn. Skakade av mattan,  sorterade tävlingstäckena, sorterade ut de som skulle tvättas, sommartäckena ska tvättas och läggas undan, Vek om täckena så de hamna på en snygg hög, uptäcket att jag har vunnit bara i år 5 täcken och 4par benlindor (och jag som inte ens använder benlindor) en grimma och några schabrak =) det börjar bli lite fult kan man säga...

Puttsade av sakerna. Oljade mina stövlar och skor, blir att olja sadel och träns i morgon har i alla fall torkat av grejorna.

Sluta... Lätt A:P1 i Motala 60%
från Motala
Öppna i Gyttorp 61,8% (1p från att kvala Nationell)
Gyttorp
Öppna i FE'I från Rosendhal 60%
öppna i FEI

KramkraM

Idag, Igår och dagen före de.

31/10-10 red jag ur med mor min, vi red runt järnvägsrundan på ca 55 min.
Gullan var lite småknäpp småstannade och gick inte ärligt fram men snälla Idolen gick bara frammåt så hon fick lite draghjälp.

1/11-10 Red ut till Skirtorpskogen, klättrade i en sandgrop och galopperade på de mjuka skogsvägarna =)
Klättrade 3 gånger, ner upp, ner upp. Sista gången upp var det nog lite jobbit för lille mannen. sedan hoppade jag lite på naturhindrena,  gick nog lite för fort för vi råkade hamna mitt ute i blåbärsriset ;)  

2/11-10 Idag ska jag ska smörja och städa i sadelkammarn.  Sedan får jag se var jag rider, träna slutor och öppnor på vägen kanske vi får se :)
kommer en liten fortsättning sedan kanske x)


RSS 2.0